Itt van május elseje, énekszó és tánc köszöntse…
Reggeli előtt általában megmérjük a súlyunkat, kegyes csalás éhgyomorra, de legalább van sikerélmény! Apadnak a kilók, az első napokban még Ildikó is fogyott, pedig neki semmi szüksége rá. A sziluetteken már erősen látszik a mozgás és a diéta eredménye.
A nap poénja: Zsuzsi elnyűtten, fáradtan dől hátra. Ő a hétköznapokon mindig nagyon csinos, ad a külsejére. Fotópár: ilyen volt, amikor megérkezett: frizura, smink, elegáns ruha, cipő; és ilyen lett: tornacucc, csapzott haj, festetlen arc. Szerencsére a jókedvéből semmit sem vesztett :)
A mai menü:
Reggeli: Sonkakrém (30 g gépsonka, 5 g vajkrém, 20 g kefir, mustár, metélőhagyma, feketebors - a sonkát apró kockára vágjuk vagy ledaráljuk. A vajkrémet a kefirrel, mustárral, finomra vágott metélőhagymával és a frissen őrölt borssal simára keverjük, majd a gépsonkával összekeverve lehűtjük.), teljes kiőrlésű kenyér, paprika, paradicsom, uborka, retek.
Tízórai: Zabkorpa, kefir, ananász
Ebéd: Karfiolleves (100 g karfiol, 2 dl csontlé, 10 g sárgarépa, 10 g fehérrépa, 3 g étolaj, 5 g paprika, 5 g paradicsom, petrezselyem, fehérbors, szerecsendió, tengeri só - a megtisztított, kockára vágott sárga- és fehérrépát átfuttatjuk a felmelegített olajon, finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, kevés csontlevet aláöntve pároljuk. Ha félpuha, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a paprikát, a paradicsomot és felengedjük a csontlével. Szerecsendióval, fehérborssal ízesítve puhára főzzük. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk)
Tonhal sajttal (150 g tonhal, 10 g Tenkes sajt, bazsalikom, szerecsendió, tengeri só - a felengedett tonhalat felszeleteljük, besózzuk, bazsalikommal, reszelt szerecsendióval megszórjuk és legalább 1 óra hosszan állni hagyjuk. Azután teflontepsibe rakjuk a halszeleteket, meghintjük reszelt sajttal és addig sütjük, míg a sajt megolvad és halvány rózsaszínű árnyalatot kap) mellé, 10 dkg fóliában sült burgonyát ettünk.
Uzsonna: Túrógombóc zabpehellyel egy újabb top 10-es (100 g sovány tehéntúró, 10 g búzadara, 10 g zabpehely, ½ tojás, 2 db mesterséges édesítőszer, 30 g zsírszegény tejföl, tengeri só - az áttört túrót összekeverjük a búzadarával, a zabpehellyel és a tojásokkal. 15-20 percig pihentetjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és forrásban lévő, bő, sós vízben megfőzzük. Tálaláskor édesített langyos tejföllel locsoljuk.)
Vacsora: Farmersaláta (20 g fejes saláta, 20 g paradicsom, 10 g újhagyma, 10 g hónapos retek, 20 g sárgarépa, 20 g kígyóuborka, 30 g kefir, citrom, petrezselyem, tengeri só - a fejes saláta leveleit ujjnyi széles, a sárgarépát gyufaszál vastagságú csíkokra, a paradicsomot karcsú cikkekre, az uborkát, a retket, az újhagymát a zöldjével együtt vékony karikákra szeleteljük és salátás tálba tesszük. Összekeverjük a citrommal, sóval és petrezselyemmel ízesített kefirrel. Hűtőszekrényben érleljük, salátalevélen, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk), Hamlet
Mai mozgásadagunk:
Reggel: kondicionáló torna Szilvivel
Délben: vizitorna Ildivel
Délután: Alakformáló torna Szilvivel
Na és persze az elmaradhatatlan infraszauna, és szoli a beosztás szerint