A búcsú órái
Reggel méredzkedéssel kezdtünk, súly és körméretek, mint érkezéskor. A csúcs Zsuzsi csípője, ami 10 cm-rel lett kisebb egy hét alatt. Nem akartunk hinni a számoknak, de a fehér nadrágja, amiben jött, igazolta az eredményt.
Reggeli: Tavaszi túrókrém (35 g sovány tehéntúró, 10 g kefir, 3 g újhagyma, 3 g hónapos retek, 4 g fejes saláta, petrezselyem, bazsalikom, tengeri só - a túrót áttörjük, hozzáadjuk a kefirt, a finomra vágott petrezselymet, a vékony karikára vágott újhagymát, a bazsalikomot, sózzuk és jól összedolgozzuk. A hónapos retket durva reszelőn lereszeljük és közvetlenül tálalás előtt keverjük a krémhez. Salátalevélre halmozva, felgöngyölve tálaljuk), teljes kiőrlésű kenyér, paprika, paradicsom, uborka
Tízórai: zabkorpa, kefir, sárgadinnye
Ebéd: Csontleves Julienne betéttel (200 g marhacsont, 30 g sárgarépa, 30 g fehérrépa, 5 g zellergumó, 5 g karalábé, 5 g kelkáposzta, vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 5 g étkezési paprika, paradicsom, egész feketebors, gyömbér, szerecsendió, petrezselyem,
tengeri só - a megmosott csontot leforrázzuk és 6 dl hideg vízben sóval feltesszük főzni. 40-50 perces lassú forralás után beletesszük a sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, karalábét, kelkáposztát, vöröshagymát, fokhagymát, majd a gyömbért, a szerecsendiót és a szemes borsot. További egyórás lassú főzés után egészpen hozzáadjuk az étkezési paprikát és a paradicsomot, s tovább forraljuk még 15-20 percig. Ezután levesszük a tűzről és pihentetjük, majd szitán átszűrjük. Tetejéről a zsírt eltávolítjuk. Frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk. Betétként a benne főtt zöldségeket vékony metéltre vágjuk.) Mustáros csirkemell (180 g csirkemell, 3 g margarin, 30 g kefir, 5 g mustár, citrom, petrezselyem, rozmaring, majoranna, tengeri só - a csirkemell szeleteket besózzuk, rozmaringgal, majorannával fűszerezzük, majd a felmelegített margarinon elősütjük. Kevés vizet vagy csontlevet öntünk alá, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal, és fedő alatt pároljuk. Amikor félig megpuhult, ráöntjük a mustárral elkevert kefirt, és puhára pároljuk. Tálalás előtt kevés citromlével ízesítjük.) Diétás csokipuding meggyel (1 dl tej, 3 g kakaópor, 10 g csokoládé ízű pudingpor, mesterséges édesítőszer, meggy - a pudingport kevés hideg tejben elkeverve negyed óráig állni hagyjuk, hozzákeverjük a kakaóport és a mesterséges édesítőszert. E masszát óvatosan, állandó keverés mellett összemelegítjük a felforralt tejjel. Tálkákban, lehűtve tálaljuk, pár szem friss, fagyasztott vagy konzerv meggyel, mentalevélkével díszítjük.)
Mozgás:
Délelőtt: Jóga Lindával - Igazán nagyon kellemes az utolsó napra. Teljesen ellazítja és kinyújtja a hét folyamán elfáradt izmokat.
Délben: Vizitorna Ildivel - ma is előkerült a kukac :)
Ebéd előtt meghatódtam a lányok kedvességétől, egy-egy csokor virággal köszönték meg édesanyámnak az isteni finom ebédeket és nekem a többit.
Megbeszéltük, hogy igyekeznek ezután egészségesebben étkezni és legalább hetente egyszer nálam vizitornázni. Ezek lesznek a törzstagoknak szóló klubdélutánok.
Ebédhez elfogyott egy üveg száraz pezsgő, muszáj volt koccintani az eredményekre.
Utána könnyes búcsút vettünk egymástól. A heti találkozókon kívül már a júliusi klubnapra is bejelentkeztek.